joi, 8 noiembrie 2012

DDNS PUBLIC SAU DDNS PRIVAT IN RDS


DNS este un serviciu de registru Internet distribuit. DNS translatează din nume de domeniu în adrese IP şi din adrese IP în nume.

Translatarea numelui în adresa IP se numeşte "rezolvarea numelui de domeniu". Cele mai multe servicii Internet se bazează pe DNS şi dacă acesta cade, paginile web nu pot fi găsite iar livrarea mail se blochează. Un calculator se identifică printr-o adresă, unică în Internet, numită adresa IP a calculatorului respectiv. Totodată calculatorul poate avea asociat şi un nume. Astfel, adresa IP este utilizată la nivelul programelor de prelucrare în reţea. În schimb, la nivelul utilizatorilor cu acces la mediul Internet, identificarea calculatoarelor se face printr-un nume de calculator host gestionat de sistemul DNS. Structura DNS realizează administrarea unor nume prin care se acordă diferite responsabilităţi de grup, fiecare nivel reprezentând un domeniu.

Practic cand  vreau sa ma leg la un pc (server de exemplu) se verifica din Domeniu in Domeniu... rezultand de fapt o pierdere de timp.

DNS-ul are si beneficiile lui:
  • numele de domenii sunt mult mai uşor de reţinut decât adresele IP.
  • putem schimba unde se îndreaptă un domeniu prin schimbarea adresei IP către care redirecţionează serverul DNS - un site se poate muta pe un alt computer, în cealaltă parte a lumii, şi totuşi va rămâne accesibil prin domeniul său web, atâta timp cât sistemul DNS este adus la zi cu noua adresă IP.
  • identifică în mod unic o reţea sau un calculator host, atât prin intermediul unei adrese IP, cât şi prin intermediul unui nume de calculator host.

Pentru utilizatorii din RDS  cu fibra optica (sau PPOE in general) în cele mai multe cazuri adresa IP alocată de către ISP este dinamică și se modifică la fiecare conectare. Pentru ceilalti adresa IP e de obicei fixa si putem localiza mereu pc-ul pe net.

Trebuie să găsim o soluție să putem identifica unic echipamentele noastre pe net.

Cazuri pot fi mai multe: vreau sa accesez o camera de supraveghere de acasa......sau .....vreu sa-mi fac o retea sau sa gazduiesc un site/ blog sau evitarea restrictiilor si blocajelor din partea ISP

Google ofera ca solutie doua variante  8.8.8.8 si 8.8.4.4. care spun ei te ajuta sa cresti viteza de surfing pe net. Daca la un server mare poate se vede diferenta, la noi, cei de acasa asta se traduce prin:

viteza server Google APROXIMATIV egala cu viteza server furnizor (ISP adica RDS) practic cam la fel

Exista si furnizori  gen freedns.afraid.org sau www.dyndns.org.  Depinde ce preferati. 





Enhanced by Zemanta

Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 comentarii:

PE NET

Licenta gratis la Windows 8

Exista variante de upgrade de la Winows 8 piratat la cel oficial.

Windows 8 lansat pe 26 Octombrie

Microsoft Laneaza windows 8. prezentarile Oficiale ale principalelor elemente

 

About Me

Recent Posts

Comfigurarare Router Dlink GO-RT-N150
Comfigurarare Router Dlink GO-RT-N150
cUM COMFIGURAM ROUTERUL PE RDS, SI CATEVA POZE DE MENIU
Read More »
TOSHIBA QOSMIO
CES 2013
ULTIMUL LAPTOP LANSAT DE TOSHIBA
Read More »
CONFIGURARE DIR 615 CU SOFT DD-WRT
CUM ARATA SOFTUL LA DIR615 CU DDWRT
TEXT-OF-THE-SLIDE-3.
Read More »

TEXT-OF-THE-SLIDE-20.
Read More »
Prev 1 2 3 Next

Recent Comments

Ai intrebari, comentarii, nu intelegi ceva sau nu-ti iese cum trebuie?

| On Line Expert © 2009. All Rights Reserved | Template Style by My Blogger Tricks .com | Design by Brian Gardner | Back To Top |